Zvislé ryhy na nechtoch

Každá žena túži po krásnych a zdravých nechtoch. Máloktorá však dostala do vienka túto výhodu. Prečo sú rozdiely?

Na nechty pôsobí rad faktorov. A to hlavne výživa, stres, choroby, tehotenstvo a dojčenie av neposlednom rade aj manuálne práce a čistiace prostriedky, spojené s upratovaním. Nechty nám dokážu naozaj veľa prezradiť. Je nevyhnutné sa o ne starať, pretože bez nechtov by sme nemohli vôbec fungovať. Úchop predmetov, písanie perom aj na počítači, akékoľvek bežné denné činnosti by bez spevnenej časti prstov neboli vôbec možné. Ale aj estetické hľadisko je veľmi dôležité. Pohľad na ruky s upravenými nechtami je predsa každému oku oveľa príjemnejší.

Niektorá žena má nechty naozaj krásne, lesklé, dokonale pevné, hladké a ešte k tomu pekný tvar v podobe dlhých nechtových lôžok. Oproti tomu iná zápasí s mäkkými, slabými, strapkajúcimi sa nechtami, bielymi škvrnami a krátkymi širokými nechtovými lôžkami, ktoré necht opticky rozširujú. Trápením mnohých žien sú aj zvislé ryhy na nechtoch. Tomuto estetickému problému sa bude náš článok podrobnejšie venovať.

Tvar nechtu a dĺžka nechtového lôžka je daná geneticky, takže s tým nič moc nenarobíme. Napriek tomu sa však dá zásadne ovplyvniť správnou gélovou modelážou. Nechtové lôžko môžeme gélom predĺžiť, dokonca zúžiť tzv. pinčovaním a ruky tak výrazne skrášliť a zoštíhliť.

Ako na zvislé ryhy na nechtoch

Nie každá žena však chce mať gélové nechty. Ako teda postupovať v prípade, že chceme mať svoje prírodné nechty čo najviac pekné a zároveň nás trápi jeden z častých problémov – zvislé ryhy na nechtoch?

Tieto ryhy, ktoré sú niekedy plytké, ale aj veľmi hlboké, nemajú žiadny vplyv na funkciu nechtov, ale sú väčšinou estetickým problémom. Vznikajú pravdepodobne kombináciou viacerých faktorov. Rolu môže hrať opäť nielen genetika, ale aj napríklad nedostatočná výživa, vrátane konkrétnych vitamínov, hormonálne poruchy – napríklad štítna žľaza, choroby ako cukrovka či iné závažné ochorenia, stres, ale aj často spomínaný nedostatočný pitný režim. Urobte teda maximum pre to, aby ste eliminovali zvislé ryhy na nechtoch. Snažte sa o vyváženú pravidelnú stravu s dostatkom vitamínov, ktoré majú vplyv na kvalitu nechtov, veľmi dôležitý je kremík, horčík, vápnik. Poraďte sa v lekárni o vhodnom potravinovom doplnku a pravidelne ho užívajte. Dodržujte rady lekára v prípade, že sa stretávate s ochorením štítnej žľazy či cukrovkou. V týchto prípadoch sa jedná o dlhodobejší proces, ale určite sa oplatí kombinácia liečby aj kvalitných certifikovaných prípravkov na nechty.

Čo však môžeme urobiť hneď, aby sme nechtom so zvislými ryhami esteticky pomohli?

Tak predovšetkým môžeme porovnať ich ryhovitý povrch vhodným profesionálnym penovým pilníkom. V prípade väčších rýh najskôr začneme s hrubším pilníkom hrubosti 180 a po čiastočnom porovnaní dohladíme jemnejším s hrubosťou 240. V prípade, že ryhy nie sú tak hlboké, použijeme iba jemnejší penový pilník hrubosti 240. Týmto úkonom nielen výrazne zarovnáme povrch a zbavíme sa nechtoch, ale tiež si nechty parádne odmastíme, vďaka čomu potom veľmi dobre budú držať akékoľvek prípadné ďalšie laky na nechty.

Nezabudnite tiež na špeciálne kvalitné pilníky na prírodné nechty, ktoré sú určené na úpravu tvaru a dĺžky nechtu


Potom oprášime povrch nechtov od vzniknutého prachu kefkou alebo oprašujúcim štetcom

Po tejto úprave povrchu nechtov máte niekoľko možností, ako pokračovať

zvislé ryhy na nechtoch

1. P-shine

Jednou z možností je prastará japonská metóda úpravy prírodného nechtu P-shine, ktorá je úplne prírodná a veľmi účinná. Ide o vmasírovanie včelieho vosku do prírodného nechtu a následné vyleštenie do vysokého lesku pomocou púdru s obsahom lastúr. Táto metóda nielenže nechty neskutočne vyživí, zregeneruje a posilní, ale pomerne rýchlo tiež spevní a nechty sa prestanú štiepiť a lámať. P-shine je veľmi vhodná metóda pre každú ženu, ktorá má zvislé ryhy na nechtoch av mnohých prípadoch sa vyššie popísaným postupom tento problém úplne eliminoval. Včelí vosk totiž dokáže divy s kvalitou prírodného nechtu a čiastočne aj dokáže ryhy vyplniť.

2. Touch me - podkladový hypoalergénny lak od značky Kinetics

Druhou z možností je aplikácia špeciálneho podkladového laku, ktorý je samovyrovnávací a dokáže aj potom, čo bol povrch nechtov zarovnaný penovým pilníkom, "zaliať" zostávajúcu časť hlbších zvislých rýh na nechtoch. Tento lak sa volá Touch me od značky Kinetics, je hypoalergénny, teda vhodný aj pre alergikov a veľmi citlivé osoby. Je rýchloschnúci a okrem svojej vyhladzujúcej schopnosti tvorí skvelú základňu pre prípadné ďalšie lakovanie farebnými lakmi, ktoré je samozrejme možné. Tieto hypoalergénne laky na nechty od rovnakej značky sa volajú Solargel a patria k tomu najlepšiemu, čo je možné v rámci tohto sortimentu ponúknuť. Sú rýchloschnúce, majú skvelú našľahanú konzistenciu, parádny plochý štetec a výdrž až 1 týždeň. Na záver je ideálne použiť priehľadný TOP, ktorý lakovaniu dodá luxusný gélový efekt. Všetko potom odlakujete klasickým odlakovačom.

3. Nano rhino - špeciálny keratínový nude lak hypoalergénny od značky Kinetics

Treťou z možností je aplikácia špeciálneho samovyrovnávacieho tónovaného hypoalergénneho laku na nechty Nano rhino od značky Kinetics, ktorý dokáže počas niekoľkých dní do prírodného nechtu uvoľňovať vitamíny, keratín a ďalšiu výživu. Dokonale regeneruje nechty a dokáže parádne vyplniť všetky zvislé ryhy na nechtoch. Tento lak je možné nanášať v dvoch vrstvách a pre jeho vysoký lesk už ponechať tak alebo je samozrejme možné pre vyšší lesk a dokonalý efekt gélového nechtu použiť záverečný TOP.

Určite je možné s ním pracovať aj ako s podkladovým lakom a ďalej naň nanášať akékoľvek farebné laky na nechty Solargel od tej istej značky.

4. Shark - spevňujúci hypoalergénny lak na nechty značky Kinetics

Štvrtou z možností je aplikácia výnimočného priehľadného hypoalergénneho spevňujúceho laku na nechty Shark s obsahom nano častíc a dokonale spevňujúcimi zložkami. Možno ho použiť samostatne alebo ako podkladový aj ukončovací lak v prípade lakovania farebnými lakmi Solargel. Tento výnimočný spevňujúci lak je extra vhodný po zložení gélových či gél lakových nechtov.

5. Gold Elixír výživná keratínová emulzia na nechty a kožičku od značky Kinetics

Na záver lakovania je ideálne použiť skvelú keratínovú výživu vo forme príjemnej emulzie, ktorá sa volá Gold elixír. Nejedná sa o lak, ale o nemastnú výživu vo fľaštičke so štetcom, ktorá obsahuje keratínu, viditeľné častice koloidného zlata, panthenol a ďalšie vitamínové zložky, ktoré výrazne zlepšujú kvalitu prírodného nechtu a zároveň aj kožičky, ktorá je vďaka nemu jemná, vláčna, lesklá, hydratovaná a bez záderov. Tento jedinečný skvelý produkt je možné používať dvojakým spôsobom.

Pokiaľ sú nechty nalakované, tak sa Gold elixír vmasíruje do nechtovej kožičky (okolo nechtov). Pokiaľ sú nechty nenalakované, tak sa Gold elixír vmasíruje do celého povrchu nechtov, vrátane kožičky. Ideálne je použiť viackrát za deň, minimálne však aspoň raz, a to na noc. Vďaka Gold elixíru je možné z dlhodobého hľadiska natoľko vylepšiť kvalitu prírodného nechtu, že tie sú nielen omnoho pevnejšie a lesklejšie, ale aj zvislé ryhy môžu byť časom naozaj menej viditeľné. Gold elixír je celoročne jeden z našich najpredávanejších produktov, ktorý pomáha mnohým ženám ku krajším a zdravším nechtom. Určite ho vyskúšajte, či už samostatne alebo ako súčasť nižšie uvedenej cenovo zvýhodnenej Štartovacej sady starostlivosti o prírodné nechty od značky Kinetics.

6. Štartovacia sada starostlivosti o nechty Aneta Vignerová

V tejto štartovacej cenovo zvýhodnenej sade, ktorá je zameraná na dokonalú starostlivosť o prírodné nechty, nájdete všetky potrebné produkty od A až do Z na dokonalú manikúru, vrátane pilníkov, spevňovača, farebného laku podľa Vášho vlastného výberu, ale aj Gold elixíru a ďalších produktov. Na sadu je celoročne nastavená veľká zľava 20%. Určite Vám ju veľmi odporúčam a verím, že z produktov, ktoré v nej nájdete, budete nadšené. Zároveň je vhodným darčekom pre ktorúkoľvek ženu každého veku.

Či už Vás zaujala metóda P-shine alebo klasické špeciálne rýchloschnúce laky špičkovej kvality od profesionálnej hypoalergénnej značky Kinetics, vrátane štartovacej sady, určite chybu neurobíte. Váš estetický problém zvislých rýh na nechtoch bude mať riešenie a Vy sa už len môžete radovať z krásy a zdravia Vašich prírodných nechtov. V prípade, že si nebudete isté výberom produktov pre Vaše konkrétne nechty, neváhajte a poraďte sa s nami. Zavolajte na číslo 777 075 875 alebo napíšte na info@bio-nechty.cz a pošlite nám prípadne aj fotku Vašich nechtov. Vždy sa budeme snažiť čo najlepšie poradiť.

Vaša Eva