Dezodorant prírodný tuhý - divoká ruža 65g

Jemný tuhý telový dezodorant DEOGUARD® s magnéziom je vhodný najmä pre osoby s citlivou a podráždenou pokožkou. Tuhý dezodorant nebráni telu prirodzene sa potiť, ale aktívne neutralizuje telesný pach a účinne absorbuje pot.

Vhodné pre vegánov.

 

€6,98 / ks
Dostupnosť: Skladom (>5 ks)
Kód: DEO-TUH/RUZE
Dezodorant prírodný tuhý - divoká ruža 65g

Podrobný popis

Dôležitou zložkou dezodorantu je horčík - minerál nevyhnutný pre život a nepostrádateľný pre viac ako 300 enzymatických procesov ľudského tela. DEOGUARD® v miestach aplikácie vytvára alkalické prostredie, ktoré spolu so starostlivo vybranými bylinnými extraktmi, rastlinnými maslami a olejmi, zabraňuje rastu baktérií zapríčiňujúcich nepríjemný zápach. Dezodorant nezanecháva pokožku mastnú a lepivú. Výdrž jedného balenia 2-3 mesiace. Formulácia je vytvorená profesionálmi a kombinuje históriu preverenej aktívnej látky, suroviny a receptúry spolu s najnovšími poznatkami v oblasti kozmetológie. NEOBSAHUJE soli hliníka, propylén glykol, parabény, silikóny, palmový olej, PEGy, sódu bikarbónu, chemické konzervanty. Netestované na zvieratách. Vhodné pre vegánov.

Výrobky DEOGURAD® sú registrované a certifikované v súlade s nariadeniami Európskeho parlamentu a Rady ES č. 1223/2009, ktorými sa riadi výroba a predaj kozmetických výrobkov v EÚ. Výroba prebieha v certifikovanom GMP zariadení. Všetky vstupné suroviny sú starostlivo selektované a pochádzajú iba z overených zdrojov. Ich akosť je pravidelne kontrolovaná a hotové produkty sú potom podrobované mikrobiologickým a senzorickým testom.

pictg1_0fcde4e0-7957-4c77-8949-12b7d7bbc2fe_5000x

Zloženie:

Magnesium Hydroxide, Caprylic/Capric Triglyceride, Stearyl Alcohol, Maranta Arundinacea Root Powder, Cocos Nucifera Oil, Hydrogenated Rapeseed Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Triethyl Citrate, Candelilla Cera, Parfum, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Sodium Caproyl/Lauroyl Lactylate, Prunus Amygdalus, Dulcis Oil, Ricinus Communis Seed Oil, Tocopherol, Aqua, Rosmarinus Officinalis Leaf, Extract, Salvia Officinalis Leaf Extract, Mentha Piperita Leaf Extract, Curcuma, Zedoaria Root Extract, Citrus Limon Fruit Extract, Pimpinella Anisum Fruit Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Ilex Paraguariensis Leaf Extract, Limonene, Linalool, Citronellol, Salvia Oicinalis Oil, Phenethyl Alcohol, Geraniol

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Jemné a šetrné dezodoranty DEOGUARD® bez hliníkových solí, parabénov, propylén glykolu, jedlej sódy sú vhodné pre vegánov, ženy aj mužov, pre všetky denné a športové aktivity. V súlade s našou filozofiou používame starostlivo selektované prírodné suroviny z preverených zdrojov a netestujeme na zvieratkách!

Prírodou vytvorená, nami zdokonalená – zdravá starostlivosť o telo. Nevyhnutná pre športové aktivity vyžadujúce vytrvalosť, húževnatosť a fyzickú zdatnosť. Potrebná pre každodenné výzvy, ktoré si vyberajú svoju daň na kráse a zdraví. Pretože pohyb prospieva a zdravý životný štýl lieči rozličné neduhy, poskytujú produkty DEOGUARD ďalší prirodzený prostriedok na to, aby ste sa mohli skutočne cítiť vo svojej koži – cítiť sa v nej zdraví, bezprostrednej a plnej energie.

Moderný život kladie na našu pokožku veľké nároky. Spech a napätie znižujú nielen prirodzenú rovnováhu organizmu, ale aj zdravie a jemnosť našej kože. Dotyk prírody, ktorý pokožke dodávajú výrobky DEOGUARD, je efektívny, nenásilný a šetrný - tak ako životný štýl, ktorý firma vyznáva.

Výrobky sú testované na náročných, určené sú však nielen pre športové a atletické aktivity, ale aj pre každodenný život. Zámerom spoločnosti DEOGUARD je vytvárať vysoko kvalitné a účinné produkty, ktoré sú v súčasnej dobe na trhu nedostupné v akejkoľvek cenovej relácii.

Výrobky DEOGUARD sú vytvorené z najčistejších zdrojov - bez ropných a syntetických surovín, ktoré bývajú pôvodcom a nosičom alergií, toxínov a karcinogénov. Používame zásadne prírodné suroviny v podobe bylín, rastlinných olejov a tukov, nepoužívame žiadne tuky a suroviny živočíšneho pôvodu.

Netestovanie na zvieratách a nepoužívanie surovín na zvieratách testovaných chápe DEOGUARD ako samozrejmosť. Naše výrobky sú prísne overované a hodnotené podľa zákonov EÚ a majú certifikáty a potvrdenia o mikrobiologickej a dermatologickej nezávadnosti. Pri výrobe a vývoji nových receptúr spájame znalosti našich predkov s najnovšími poznatkami v oblasti chémie, kozmetológie i farmácie. Našim cieľom je maximálne spríjemniť a uľahčiť každodenné pracovné aj športové aktivity.

Výrobky DEOGUARD sa vyznačujú starostlivo voleným a vyváženým zložením obsahu, akosťou a čistotou vstupných surovín. Výroba prebieha za prísnych podmienok v prostredí podliehajúcom certifikácii podľa príslušných noriem a predpisov (ISO, GMP a DIN). Všetky suroviny pochádzajú iba z overených a certifikovaných zdrojov. Volené sú nielen pre svoje blahodárne účinky, ale aj s ohľadom na celkové vlastnosti konečného produktu. Balenie DEOGUARD je predovšetkým funkčné a praktické, s možnosťou jeho ekologického spracovania po použití.

DEOGUARD nevnucuje žiadnu novú filozofiu a neponúka žiadne zázračné prípravky. Chce iba svojím dielom nenásilne a pozitívne podporovať širokú verejnosť v zdravom životnom štýle.

NEPOUŽÍVAME látky, ktoré môžu pre užívateľov predstavovať kozmetické alebo aj zdravotné riziko alebo látky, u ktorých sa o tejto možnosti odborne diskutuje. Nepoužívame dráždivé detergenty na báze sulfátov, ku ktorým patria SLES (Sodium Lauryl Sulfate) a ALS (Amonium Lauryl Sulfate), toxické konzervanty a stabilizátory. Vyhýbame sa Diazolidinyle Urea a Imidazolidinyle Urea, Phenoxyetanolu, Methylisothiazoline, DMDM ​​hydantoínu, formaldehydu a konzervantom, ktoré ho môžu uvoľňovať. V našich výrobkoch nenájdete parabény, ktoré imitujú estrogén s vážnymi dopadmi na ľudský organizmus. Nenájdete v nich ani Polypropylénglykol (PPG) či Polyetylénglykol (PEG) - lacné petrochemické suroviny, ktoré sú často pridávané do krémov na vylepšenie vzhľadu a zvlhčenia, ale sú silným dráždidlom pre osoby so sensitívnou, hypoalergénnou alebo diabetickou pokožkou. MEA, DEA (potenciálne karcinoggenie zahusťovadlá), Talek, Aluminium Chlorohydrate, Ozorkite, Lanolín, Parafín, Triclosan, EDTA, TEA nie sú súčasťou našich formulí.

Parfumácia produktov DEOGUARD je daná obsiahnutými bylinami, voskami alebo kombináciou esenciálnych olejov. V súlade s filozofiou firmy, ktorá uprednostňuje kvalitu a maximálnu šetrnosť k životnému prostrediu, snažíme sa poskytovať svetu vysoko funkčnú kozmetiku bez škodlivej chémie. Poskytovať luxus, ktorý je v súlade s prírodou.

Deoguard

SUROVINY, KTORÉ POUŽÍVAME

Deoguard kozmetika

MAGNÉSIUM HYDROXIDE / HORČÍK
Minerál nevyhnutný pre život a nepostrádateľný pre viac ako 300 enzymatických procesov ľudského tela. Bez horčíka by organizmus nemohol normálne fungovať, vytvárať energiu, urdžovať správny srdcový rytmus. Ako jeden z mála minerálov sa veľmi dobre vstrebáva aj pokožkou, a tak okrem dezodoračnej funkcie si aplikáciou dezodorantu tiež pomáhate doplniť horčík. Na rozdiel od jedlej sódy (ktorý sa bežne používa predovšetkým v tuhých dezodorantoch a môže podľa našich skúseností pri dlhodobom vyvolávať alergie) je horčík veľmi vhodný pre dlhodobú starostlivosť citlivej pokožky podpazušia. Magnézium, ktoré používame je získavané šetrnou metódou z chloridu horečnatého (pôvodom z morskej vody mŕtveho mora).

CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE
Olejovitá tekutina, tzv. "suchý olej". Pre svoje vynikajúce vlastnosti je predurčený na použitie aj práve v dezodorantoch. Veľmi rýchlo sa vstrebáva, hydratuje a po aplikácii zanecháva na pokožke zamatovo jemný pocit. Vyrába sa z prírodného kokosového oleja jeho frakcionizáciou/rozdelením a následným odstránením nežiaducich mastných kyselín (ako napr. kys. laurová), ale zároveň sú zachované kyselina kaprylová a kyselina kaprinová, ktoré prepožičiavajú oleju skvelé vlastnosti. Olej je certifikovaný na použitie v prírodnej kozmetike.

STEARYL ALCOHOL
Látka prírodného pôvodu a vyrába sa z kyseliny stearovej kokosového oleja. Je veľmi stabilný, má voskovú štruktúru. Na koži vytvára jemný film, ktorý výrazne podporuje jej hydratáciu. Je veľmi vhodný pre senzitívnu pokožku. Surovina je certifikovaná na použitie v prírodnej kozmetike.

MARANTA ARUNDINACEA ROOT POWDER / ARROWROOT / MARANTA TRTINOVITÁ
Ľahko stráviteľný škrob získaný z podzemku tejto juhoamerickej rastliny. Používa sa predovšetkým v potravinárstve ako zdravá alternatíva klasických škrobov s pozitívnymi vlastnosťami na ľudské zdravie. V posledných rokoch rýchlo rastie jeho popularita vo využití v prírodnej kozmetike, predovšetkým v pudroch a dezodorantoch, kde účinne absorbuje pot. Ide o čisto prírodný produkt.

COCOS NUCIFERA OIL / KOKOSOVÝ OLEJ
Získava sa z bielej dužiny kokosového orecha – plodu kokosovej palmy, ktorá má svoj pôvod v Indickom oceáne. „Olej“ je biely a tuhý, ale rozpúšťa sa už pri 25 °C. Je z väčšej časti nasýtený a preto stabilný. Má veľmi dobrú priľnavosť, a preto sa v kozmetike používa často do opaľovacích prípravkov, prípravkov na vlasy, masážnych olejov a dezodorantov. Pleť je po jeho použití hladká a jemná.

HYDROGENATED RAPESEED OIL
100% prírodné zahusťovadlo olejov, vytvára s nimi jemné, krémové a gélové textúry. Na pokožke vytvára jemný hydratačný film. Neobsahuje palmové tuky a je certifikovaný použitie v prírodnej kozmetike.

BUTYROSPERMUM PARKII - BAMBUCKÉ MASLO (KARITÉ/SHEA BUTTER)
Maslovník africký, ktorý do Európy z Afriky priviezol objaviteľ Mungo Park - odtiaľ názov. Strom dorastá do výšky až 20 m a plodiť začne až po 40 rokoch. Z jedného stromu sa získa asi 20 kg plodov - bobúľ ako väčšie slivky a každá obsahuje až 3 semená, z ktorých sa lisuje maslo - asi 1,5 kg zo stromu.

Okrem veľkého podielu nenasýtených mastných kyselín, obsahuje kyselinu škoricovú, ktorá je známa svojimi ochrannými schopnosťami, rastlinné steroly a vitamíny. Maslo má úžasnú schopnosť zjemňovať pokožku, dôležitú úlohu zohráva pri ochrane pokožky pred UV žiarením, napomáha regenerácii buniek a kapilárneho mikroobehu, preto pôsobí hojivo na poškodenú a poranenú kožu. Je účinné pri prevencii strií, pokožka je po ňom veľmi vláčna. Má protizápalové účinky a možno ho užiť aj pri liečení reumatizmu. Vďaka svojej schopnosti prenikať rýchlo hornou vrstvou pokožky a do hĺbky je výborným nosičom účinných látok (vitamínov, výťažkov a pod.).

TRIETHYL CITRATE
Lipofilná kvapalina vyrobená z prírodných zdrojov (ine oznaceni lemon ester) Je ideálnym doplnkom v dezodorantových formuláciách, pretože na báze esterázy inhibuje metabolizmus zložiek potu, ktoré spôsobujú zápach. Táto účinná látka neovplyvňuje prirodzenú kožnú flóru. Surovina je certifikovaná Ecocertom.

CANDELILLA CERA / KANDELILOVÝ VOSK
Jedná sa o čisto prírodnú látku - vosk, ktorý je śkávaný z listov mladých kríkov stredoamerickej rastliny Europhorbia cerifera (Pryšec voskodárny). Je žltohnedej farby, je tvrdý a krehký a má podobné vlastnosti ako včelí vosk a my ho používame v našich vegánskych formuláciách (včelí vosk je živočíšny produkt, ktorý sa v produktoch nemá vyskytovať).

SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL / JOJOBOVÝ OLEJ ZA STUDENA LISOVANÝ Jojoba- vždyzelený divoko rastúci ker, ktorý rastie v Sonorskej púšti v juhozápadnej časti USA av suchých oblastiach Mexika. Dnes sa pestuje v mnohých vyprahnutých oblastiach, od Izraela po Južnú Ameriku. Dokáže vzdorovať extrémne vysokým teplotám v púšti, vydrží až rok bez akejkoľvek vlah, ale kvety a semená vyžadujú malé množstvo vlhkosti. Až 60% semien tvorí olej. Americkí indiáni ho oddávna používali v starostlivosti o vlasy, ale aj ako liečivý prostriedok, bol súčasťou mnohých balzamov. Zloženie jojobového oleja sa podobá zloženiu vorvaného oleja, je veľmi priaznivý pre pokožku. Chemicky sa jedná o vosk, pretože neobsahuje triglyceridy. Pri nízkej teplote tuhne. Je ideálny na popraskané ruky a pokožku a tiež na omrzliny. Vo farmaceutickom priemysle sa používa na zmiernenie kožných ťažkostí – ekzémov, lupín a akné. Používa sa ako ochranný olej, ale aj ako ideálny olej na zmiernenie produkcie kožného mazu, obsahuje protizápalové zložky, takže sa v kombinácii s inými rastlinnými a éterickými olejmi používa aj v produktoch pre aknoznú pleť. Napomáha zmierniť zápalové kĺbové problémy napr. pri artritíde. Olej je veľmi stabilný. Používame olej za studena lisovaný. SODIUM LAUROYL LACTYLATE Je povrchovo aktívna látka získavaná z kokosového oleja (esterifikaciou kyseliny laurovej uvoľnenej z oleja vodnou destiláciou a jej následnou neutralizáciou vzniká sodium lauroyl laktát). Bežne sa používa aj v potravinárstve. V kozmetike sa využívajú jeho výborné hydratačné a antimikrobiálne vlastnosti.

PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL / MANDĽOVÝ OLEJ
Dnes sa mandle pôvodom zo strednej Ázie pestujú vo všetkých krajinách okolo Stredozemného mora, na pobreží Čierneho mora av Kalifornii. Olej sa lisuje zo semien - mandlí - mandle sladké. Olej je bohatý na esenciálne mastné kyseliny a je v kozmetike veľmi obľúbený. Nevstrebáva sa príliš rýchlo, a tak zanecháva na pokožke nejakú dobu klzkú vrstvičku. Má blahodarné účinky na suchú pokožku a je celkovo upokojujúce. Súčasťou nezmydelniteľného podielu je vitamín E a squalen.

RICINUS COMMUNIS SEED OIL / RICINOVÝ OLEJ
Český botanický názov - Skočec obyčajný. Je lisovaný zo semien tohto rýchlo rastúceho polokera, ktorý pravdepodobne pochádza z Afriky alebo Indie. Olej sa získava lisovaním za studena, je veľmi stabilný a nežlkne. Je veľmi hustý a priaznivo pôsobí na stabilitu mastí a krémov. Jeho význam spočíva predovšetkým v tvorbe ochranného filmu, ktorý zabraňuje vysúšaniu pokožky a chráni pred vonkajšími agresívnymi vplyvmi.

TOCOPHEROL / VITAMÍN E prírodná verzia vitamínu E, ktorá sa produkuje z obilných klíčkov. Je silným antioxidantom, bojuje proti negatívnym vplyvom voľných radikálov z okolitého prostredia. V kozmetike zároveň predlžuje trvanlivosť a stabilitu produktov. AQUA / VODA V našich prípravkoch používame vodu vyčistenú pomocou reverznej osmózy (spôsob kedy sa voda nijako chemicky neupravuje, ale je pretláčaná cez membránu, ktorá spoľahlivo zachytáva nečistoty, baktérie a pod.) SALVIA OFFICINALIS OIL - ESENCIÁLNY OLEJ ZO ŠALVEJA Olej získavaný z listov rastliny je známy svojimi antibakteriálnymi a antivirálnymi vlastnosťami. Významne obmedzuje rast choroboplodných zárodkov. Obmedzuje potenie tým, že zabraňuje mikrobiálnemu rozkladu potu, a tým aj vzniku zápachu, veľmi dobre aj deodoruje.

LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL /ESENCIÁLNY LEVANDULOVÝ OLEJ
Názov pochádza z latinského lavare - tj omývať sa, pretože ju Rimania používali ako prísadu do kúpeľa. Silica sa získava parovodnou destiláciou kvetov. V kozmetike je vhodná pre každý typ pleti. Má výrazný vplyv na tvorbu nových kožných buniek, normalizuje produkciu kožného mazu, je antiseptická a bráni tvorbe jaziev.

ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT / EXTRAKT Z ROZMARÍNU
Získava sa z listov rozmarínu. Príjemne vonia, prekrvuje, zahrieva, stimuluje nervovú sústavu, v masážnych prípravkoch pomáha odstrániť svalovú únavu.

SALVIA OFFICINALIS LEAF EXTRACT / EXTRAKT ZO ŠALVEJA
Ide o ľahšiu verziu ako esenciálny olej zo šalvie, má však podobné účinky.

MENTHA PIPERITA LEAF EXTRACT/ EXTRAKT Z MATY piepornej
Extrakt tonizuje, upokojuje a zároveň chladí a prekrvuje citlivú pokožku podpazušia, príjemne sviežo vonia

CURCUMA ZEDOARIA ROOT EXTRACT / EXTRAKT Z KURKUMY
Extrakt vyniká svojimi protizápalovými, antivírusovými, antioxidačnými a upokojujúcimi účinkami.

CITRUS, AURANTIUM BERGAMIA FRUIT OIL / BERGAMOTOVÝ OLEJ
Esenciálny olej získaný z bergamotových plodov, v našom prípade tzv FCF (bez furocoumarinu / bergaptenu). Nádherne vonia.

CITRUS AURANTIFOLIA FRUIT OIL
Esenciálny olej získaný z limetky. používame v zmesi s bergamotovou silicou, ktorej vôňu zjemňuje.

CITRUS LIMON FRUIT EXTRACT / EXTRAKT Z CITRÓNU
Má vynikajúce exfoliačné a adstringentné účinky, napomáha tlmiť prejavy akné.

PIMPINELLA ANISUM FRUIT EXTRACT / EXTRAKT Z ANÍZU
Účinne potláča rast patogénnych baktérií a plesní.

ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT / EXTRAKT Z ALOA VERY
Upokojuje a napomáha rýchlej regenerácii podráždenej pokožky.

ILEX PARAGUARIENSIS LEAF EXTRACT / EXTRAKT Z CESMÍNY PARAGUAYSKEJ
Extrakt z listov juhoamerického stromu, z ktorého sa po stáročia pripravujú stimulačné čaje s vysokým obsahom antioxidantov. Veľmi dobre tonizuje pokožku a znižuje jej podráždenie.

CHARCOAL POWDER / AKTÍVNE DREVENÉ UHLIE
Jedná sa o vysoko čisté aktívne drevené uhlie vyrábané špeciálnou metódou z bambusu a kokosových škrupín bez použitia chemikálii. Má vynikajúcu schopnosť absorbovať toxíny z kože a tela, čistiť upchaté póry a tiež veľmi účinne pohlcuje pachy.

GLYCERÍN
Rastlinný produkt, ktorý bežne sa vyskytuje vo všetkých olejoch a tukoch. V kozmetike napomáha ostatným látkam ich rýchlo absorpciu.

P-ANISIC ACID
Prírodná zlúčenina (karoxylová kyselina), ktorá sa nachádza v semenách anízu. Pre jej unikátne vlastnosti – zabraňuje rastu plesní a množeniu baktérií, je v poslednej dobe využívaná ako prírodná forma konzervantu.

ALCOHOL DENAT.
Vyrábaný fermetáciou rastlinných cukrov (obilnín, cukrovej trstiny, kukurice a pod.) Po dlhé roky patrí etanol k výborným prostriedkom na dezinfekciu. V dezodorantoch je používaný práve pre túto vlastnosť a tiež výrazne spríjemňuje komfort pri používaní - dezodorant po aplikácii nesteká, rýchlo sa odparí a nezanecháva pokožku mokrú.

PHENETHYL ALCOHOL
Je prirodzenou súčasťou niektorých esenciálnych olejov, má charakteristickou slabou vôňou ruží, používa sa ako prírodný konzervant do certifikovanej prírodnej kozmetiky.

GLYCERYL CAPRYLATE
Opäť je to prírodný konzervant so silnou aktivitou proti baktériám a kvasinkám.