Necht odlúčený od nechtového lôžka

To, že je necht odlúčený od nechtového lôžka, sa ľahko môže stať každej žene, ktorá dlhodobo používa produkty do lampy, ktorých odstránenie sa vykonáva tzv. zabaľovacou technikou, za pomoci acetónovej tekutiny. Acetón je z krátkodobého hľadiska na odstraňovanie jednoduchých lakov do lampy v podstate neškodný, ale v prípade, že žena túto metódu používa skutočne pravidelne, dlhodobo, teda napríklad 2 roky, tak sa bohužiaľ môže stať, že sa pri zabaľovacej technike acetónová tekutina začne postupne dostávať pod prírodný necht a dokáže nenápadne pomaly odlúčiť necht od nechtového lôžka. Spočiatku si to vôbec nevšimnete, ale problém nastáva, pretože sa pod necht začne dostávať voda, baktérie bohužiaľ začínajú veľmi rýchlo pracovať a väčšinou je tak zarobené na nepríjemný problém nielen s odlúčením nechtu od nechtového lôžka, ale aj s plesňou nechtov.

Stať sa to môže naozaj každej žene a vôbec netreba sa za to hanbiť. Pokiaľ zistíte, že je necht odlúčený od nechtového lôžka, je dôležité začať liečbu špeciálnou dezinfekčnou antibakteriálnou protiplesňovou tekutinou Antifungal či Fungian. Len je skrátka dôležité problém podchytiť čo najskôr.

Odlúčenie nechtu od nechtového lôžka môže byť tiež samozrejme spôsobené aj inak, napríklad mechanickým tlakom, kedy na necht spadne niečo ťažké alebo si privrite necht do dverí auta. Väčšinou sa pod nechtom môžu objaviť aj krvné zrazeniny, ktoré môžu byť v tmavých až čiernych farbách a dlho odrastajú. Rovnaký problém sa tiež môže objaviť pri nechtoch na nohách, kedy môžu byť nechty poškodené ako nevhodnou obuvou, tak aj neúmerným jednorazovým zaťažením v uzavretej obuvi pri športe, či dlhých túrach.

Necht odlúčený od nechtového lôžka - riešenie problému

Pokiaľ zistíte, že je necht (alebo viac nechtov) odlúčený od nechtového lôžka, je potrebné ihneď prestať s aplikáciou lakov do lampy a vylúčiť tak ďalšie prehlbovanie problému. Pokiaľ je to možné, nedávať si na nechty nič, okrem špeciálnej keratínovej výživy Gold elixír od značky Kinetics a liečebných protiplesňových tekutín Antifungal alebo Fungian.

Postup by bol taký, že jeden zo zvolených liečebných prípravkov by sa aplikoval niekoľkokrát denne (ideálne po každom umytí rúk) po celej ploche nechtu a pod každý necht, čo najviac tekutinu „zatlačiť“ pod odlúčený necht, kam až sa dostane štetec. Dôležité je produkt aplikovať aj na noc pred spaním. Produkt Gold elixír by sa aplikoval raz denne, a to na noc, vmasírovaním do celého nechtu, nechtového lôžka aj kožičky. Na noc preto, že cez deň si väčšinou málokto spomenie niečo aplikovať na nechty a na tú noc má potom produkt aj lepšiu šancu dlhodobo pôsobiť, bez neustáleho umývania rúk.

Ešte pred aplikáciou Gold elixíru ale odporúčame opäť najskôr použiť tekutinu Antifungal alebo Fungian, a to opäť po celej ploche nechtu a pod necht, čo najďalej to ide.

V prípade, že Vaše zamestnanie vyžaduje kontakt s ľuďmi a spoločenské hľadisko Vás núti, aby ste mali nalakované nechty, tak je určite možné začať liečbu tak, že nechty budú nalakované klasickým lakom na nechty, ktorý má špeciálne hypoalergénne zloženie a neobsahuje žiadne škodlivé ani nešetrné látky a jeho odlakovanie bude vykonávané šetrným odlakovačom bez acetónu. Tento rýchloschnúci lak od značky Kinetics sa volá Solargel, na prírodnom nechte dokáže vydržať týždeň aj viac, vytvára dokonalý efekt gélového nechtu a je vhodný nielen na oslabené nechty, ale aj pre tehotné a dojčiace ženy.

Postup by bol taký, že všetky nechty potrieme protiplesňovým prípravkom Antifungal alebo Fungian po celej ploche nechtov, potom aj pod nechty, čo najviac tekutinu „zatlačiť“ pod odlúčený necht. Na povrch nechtu si už nesiahame. Potom môžeme začať s aplikáciou laku na nechty Solargel. Ideálne je začať podkladovým lakom „Touch me“ alebo podkladovým spevňujúcim lakom „Nano green shark“ v jednej vrstve. Potom aplikujeme 2 farebné vrstvy laku na nechty Solargel podľa Vášho výberu a na záver ukončujúce TOP, ktorý dodá úžasný gélový efekt.

Po dobu, kedy máme nechty nalakované, pravidelne prípravok Antifungal alebo Fungian aplikujeme zospodu pod nechty, najlepšie po každom umytí rúk, pokiaľ to nie je možné, tak aspoň minimálne 3 x denne, hlavne však na noc. Po odlakovaní nechtov bezacetónovým odlakovačom opäť postupujeme rovnako. Zároveň s nalakovanými nechtami odporúčame používanie špeciálneho keratínového produktu Gold elixír od značky Kinetics. Táto emulzia by sa aplikovala na noc, vmasírovaním do nechtového lôžka a okolia nechtu, teda kožičky, po predošlej aplikácii tekutiny Antifugal alebo Fungian pod necht.

Prípravok Antifungal alebo Fungian používame tak dlho, kým úplne nezmizne problém s plesňou a kým postupne necht nepriľne späť k nechtovému lôžku. Niekedy sa problém podarí vyriešiť do pár mesiacov, inokedy to môže trvať aj rok, podľa toho, ako sa Vám podarí problém včas odhaliť a nastaviť liečbu. Chce to naozaj trpezlivosť, ale tá sa skutočne oplatí a Vy sa nemusíte obávať, že by sa Vám prírodné nechty nevrátili späť do pôvodného zdravého stavu. V prípade, že skutočne vo Vašom prípade ide o pleseň nechtov, či už na rukách alebo nohách, dbajte prosím na zvýšené hygienické opatrenia v rámci Vašej rodiny. Používajte výhradne svoje samostatné uteráky a po úprave Vašich nechtov (pilovanie, strihanie) ihneď celý priestor zbavte prachu z pilovania zotretím navlhčeným papierom a následnou dezinfekciou priestoru, kde sa pilovalo. Ochránite tak všetkých členov Vašej domácnosti.

Čo všetko budete potrebovať na manikúru a riešenie problému s odlúčením nechtu od nechtového lôžka a prípadnej liečby plesne nechtov

Fotografie pani Lucia