Aký je rozdiel medzi HEMA a DI-HEMA?

AKÝ JE ROZDIEL MEDZI HEMA A DI-HEMA?

Ich jedinou podobnosťou je, že obaja sú monoméry a obaja sa používajú v akrylátových nechtových produktoch.

Majú veľmi odlišnú molekulárnu štruktúru, pričom di-HEMA je značne väčšia ako HEMA.

HEMA je hydroxyetylmetakrylát.

Di-HEMA je trimetyllhexyldikarbamát.

HEMA je známym alergénom na vysokej úrovni.

Všetky akryláty sú alergény, ale di-HEMA je oveľa menej alergénne. Toto je takmer určite spôsobené jej molekulárnou veľkosťou a menšou schopnosťou prenikať do kože. Obe sú bezpečné na použitie, pokiaľ sú správne použité, kvalifikovaným nechtovým profesionálom av zodpovedajúcich percentách.

Akýkoľvek nechtový výrobok obsahujúci tieto zložky musí byť označený ako „Len na profesionálne použitie“.

Tiež je dôležité spomenúť, že oba monoméry boli zakázané pre použitie v maloobchodných produktoch vo Veľkej Británii av EÚ kvôli možnému riziku alergických reakcií, najmä v prípade HEMA. Produkty obsahujúce tieto látky sú určené iba na profesionálne použitie.


PÁLENIE V LAMPE

Prečo klientky pália materiál v UV/LED lampe?

Existujú možné príčiny:

1.Nechtová platnička je tenká, takže nechtové lôžko je citlivejšie. Mohlo by k tomu dôjsť, ak bolo príliš intenzívne zbrúsené (mohlo sa to stať raz alebo postupne pri každom opätovnom aplikovaní) alebo pokiaľ si klientka zložila prekrytie a poškodila necht. Taktiež to môže, byť ak má niekto nechtovú platničku prirodzene tenkú.

2. Vrstva laku je príliš hrubá. Čím tenšie vrstvy, tým lepšie, aj keď je potreba viac ako jedna vrstva povrchového laku.

Pokiaľ sa to vždy stáva u konkrétneho klienta, požiadajte ho, aby na pár sekúnd umiestnil prsty mimo UV lampy (do žiary UV) a potom sa presunul do lampy na úplné vytvrdnutie. Pokiaľ klient cíti začiatok pocitu tepla, mal by ruku okamžite vytiahnuť. Pokiaľ je to bolestivé, môže prsty stlačiť na stôl alebo dokonca pevne zaklopať na stôl. Obe tieto akcie často môžu bolesť zastaviť.

Takže riešením je byť pozorný na stav nechtovej platničky. Pokiaľ má klient prirodzene tenkú nechtovú platničku alebo vysokú citlivosť, potom je jediným riešením aplikovať ultra tenké vrstvy a viac z nich.


ŠTETEC NA OPRAŠOVANIE NECHTOV

Sú štetce s jemným vlasom, ktoré používam na odstránenie prachu z rúk svojich klientov a môjho stola, bezpečné na použitie a mali by som ich dezinfikovať?

Tieto štetce by nemali byť používané na odstraňovanie prachu z kože alebo nechtov klientov, pretože nemôžu byť riadne vyčistené a dezinfikované medzi jednotlivými klientmi, ako vyžadujú väčšina predpisov štátnych úradov.

Prach z nechtov by mal byť odstraňovaný iba štetcom, ktorý je možné riadne vyčistiť a dezinfikovať, tj nylonovými štetcami. Štetce je možné použiť na všeobecné odprášenie nechtového stola a mali by byť pravidelne prané v práčovni s pracím prostriedkom a horúcou vodou, ale nikdy by nemali prísť do styku s kožou vašich klientov.


UMÝVANIE SI RÚKOU PRED MANIKÚROU

Môže umytie rúk pred manikúrou spôsobiť, že sa materiál odchlípne?

Pokiaľ je nechtová platnička ponorená vo vode dlhšie ako 60 sekúnd, môže v niektorých prípadoch (napr. u poškodených nechtov) voda preniknúť do nechtovej platničky v dostatočnom množstve, aby došlo k značnej zmene obsahu vody v nechtovej platničke. To môže spôsobiť odlúčenie nechtového produktu.

Napriek tomu nie je pravdepodobné, že pravidelné umývanie rúk výrazne pridá vodu do nechtovej platničky. Odporúčam klientov požiadať, aby si starostlivo a dôkladne vyčistili nechty čistou a dezinfikovanou nechtovou kefkou, než si sadnú k nechtovému stolu. Nikdy neviete, čo si klienti prinesú na váš nechtový stôl, pokiaľ nebudete opatrní. Týmto spôsobom môžu infekcie vznikať a šíriť sa na ďalších klientov. Umývanie rúk pred začatím služby je skvelý spôsob, ako predchádzať infekciám.